DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Waardering voor vrijwilligers tijdens Landelijke Luisterlijn in Hilversum: ‘Hun werk doet ertoe’

Afgelopen vrijdag kwamen in theater ’t Gooiland in Hilversum 500 vrijwilligers van de Luisterlijn samen voor de Landelijke Luisterlijndag. Tijdens deze dag, die in het teken stond van waardering voor de vrijwilligers, waren ook staatssecretaris Vicky Maeijer van Langdurige en Maatschappelijke Zorg en Gerben van Voorden, wethouder van Hilversum, aanwezig. De vrijwilligers van de Luisterlijn bieden dag en nacht een luisterend oor en voeren jaarlijks meer dan 300.000 gesprekken met mensen die behoefte hebben aan steun en een luisterend oor.

De Impact van gehoorverlies

Heb je onze nieuwsbrief Luister! al gelezen? Deze editie zoomen we in op de impact van slechthorendheid. Gehoorverlies kan leiden tot eenzaamheid en sociaal isolement. Samen met Beter Horen vroegen we tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor dit thema en moedigden we iedereen aan een luisterend oor te bieden.

Een week vol waardevolle gesprekken en verbinding

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid hebben we, in samenwerking met Beter Horen, het belang van een luisterend oor onder de aandacht gebracht. Naast de posters, folders en visitekaartjes die in ongeveer 140 Beter Horen-winkels te vinden waren, waren ook vrijwilligers van de Luisterlijn fysiek aanwezig in verschillende winkels.

De Impact van gehoorverlies: Imre’s persoonlijke verhaal

Goed luisteren begint met goed horen. Daarom werken de Luisterlijn en Beter Horen samen tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Een luisterend oor én een goed gehoor zijn essentieel voor het welzijn van mensen. Dat gehoorverlies meer impact heeft dan je misschien denkt, blijkt uit het verhaal van Imre (57). Jarenlang paste ze zich aan haar slechthorendheid aan, zonder zich volledig bewust te zijn van de ernst ervan. In haar openhartige verhaal deelt ze hoe dit haar emoties heeft beïnvloed en hoe ze met verschillende situaties omgaat.