DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Jeu de Boules en Biljartbond brengen sporters met elkaar in contact

Jeu de boules en biljarten zijn bij uitstek een uiterst sociale sport. Een sportieve wedstrijd spelen, onder het genot van goed gezelschap, is voor veel mensen een reden om lid te worden van een vereniging in de buurt. Het is een laagdrempelige manier om buiten te komen en de beweging erin te houden. Beide sporten zijn dan ook erg populair onder ouderen.

Op dit moment liggen alle wedstrijden en competities stil. Dit betekent nogal wat voor al die mensen die wekelijks betrokken en actief zijn. Niet alleen de spelers en locaties zelf, maar ook de duizenden vrijwilligers hebben nu even geen mogelijkheid om hun zo geliefde hobby uit te oefenen. 

Eenzaamheid en isolement dreigt
Gevolg daarvan is dat de vele tienduizenden spelers niet meer hun wekelijkse ontmoeting met hun vrienden en sportmaten hebben en veel minder contact hebben met soortgenoten. Sociaal isolement en eenzaamheid dreigen te ontstaan. 

Sportersvoorelkaar.nl
De KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljartbond) en NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) werken daarom samen om sporters die nu thuis zitten in contact met elkaar te brengen. Via sportersvoorelkaar.nl kunnen biljarters en boulers zich aanmelden voor een praatje. Daarbij kunnen ze aangeven of ze zelf willen bellen of gebeld worden door een andere biljarter of bouler.

Doe mee!
Aanmelden kan via het formulier op www.sportersvoorelkaar.nl. De KNBB en NJBB zorgen dat er een match wordt gemaakt en brengt de aanmeldingen in contact met elkaar.

Beide bonden zijn daarom aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, net als de Luisterlijn.