Vacatures

Aandacht en tijd is een schaars en kostbaar goed. Daarom heeft de Luisterlijn, de landelijke luisterlijn een belangrijke en unieke plaats in de samenleving. Werken bij de Luisterlijn is werk met inspiratie: je ondersteunt een grote groep gemotiveerde vrijwilligers in een organisatie die steeds in ontwikkeling is. De Luisterlijn is dag en nacht, alle dagen van het jaar, bereikbaar voor een anoniem, luisterend oor per telefoon, chat en e-mail.

Per jaar beantwoorden onze ruim 1.500 vrijwilligers zo’n half miljoen oproepen per telefoon, mail en chat van mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland waarbij zij ondersteund worden door ruim 60 beroepskrachten.

De Luisterlijn is één van de organisaties die het Ouderenpact en de aanpak Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS ondertekend heeft. Ook wij willen ons meer in zetten om de eenzaamheid met name onder ouderen te lijf te gaan en daarom zoeken wij een

Enthousiaste en actieve Adviseur Eenzaamheid ± 24 uur per week

Profiel
Als Adviseur eenzaamheid ben je een stevige persoonlijkheid die binnen en buiten de organisatie op zoek gaat naar activiteiten die een bijdrage leveren aan het terugdringen van de eenzaamheid en die passen bij de Luisterlijn.

Werkzaamheden

- Eerste aanspreekpunt binnen de organisatie daar waar het gaat over eenzaamheid, zowel voor beroepskrachten als vrijwilligers.
- Kennis opdoen over eenzaamheid en de organisaties zich zowel landelijk als lokaal hier tegen inzetten
- Samen met het centrum Eén tegen eenzaamheid, vallende onder het Ministerie van VWS, projecten en activiteiten identificeren, opzetten en uitvoeren die de passen bij de Luisterlijn.
- Zo nodig fondsen en partners werven voor de realisatie van de projecten en/of activiteiten (in samenwerking met de afdeling communicatie en fondsenwerving).
- Inhoudelijk verantwoordelijk voor de communicatie over het onderwerp Eenzaamheid zowel intern als extern en zowel landelijk als lokaal.
- Zorgen dat de Luisterlijn bekender wordt in het werkveld Eenzaamheid (zorg/welzijn).
- Zorgen dat er meer mensen die eenzaamheid ervaren de Luisterlijn weten te vinden en contact opnemen.

Wij vragen

- Kennis van en affiniteit met het thema Eenzaamheid.
- Ervaring als consultant/ adviseur of projectmanager bij voorkeur binnen de zorg (VWS).
- Een ondernemer die op pad gaat, relaties aangaat en onderhoudt.
- Iemand die zich zowel binnen commerciële organisaties, als goede doelen, als overheidsinstanties op zijn gemak voelt.
- Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
- Een doorzetter die zelfstandig werkt, in oplossingen denkt en in staat is ‘dingen voor elkaar te krijgen’.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende baan voor ten minste 1 jaar. Salariëring volgens schaal 8 of 9, afhankelijk van kennis en ervaring, conform de cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Interesse?
Voor informatie kun je contact opnemen met Monique van Bijsterveld via 0615209429. Wil je solliciteren, stuur dan een korte motivatie en je CV in via het sollicitatieformulier. Graag uiterlijk 27 januari 2019. Het is een pre als je snel beschikbaar bent.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij zijn altijd op zoek naar geschikte vrijwilligers. Interesse? Kijk hier voor meer info en meld je aan.