DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Helpen als vrijwilliger

Ook met ene lichamelijke beperking kun je vrijwilligerwerk bij de Luisterlijn doen! Dat het leven niet altijd makkelijk is, weet jij als geen ander. Het zijn juist jouw levenservaring en geef-nooit-op-mentaliteit die we zoeken. Jouw beperking is onze kracht.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat en kan vanuit huis. 

Praktische bezwaren? Daar vinden we een oplossing voor.
Minder mobiel, snel vermoeid, speciale apparatuur nodig? Wij zijn erop ingesteld maatwerk te leveren. Met de huidige techniek en een gezonde portie flexibiliteit, vinden wij voor (bijna) alle praktische bezwaren een oplossing. Wel is het belangrijk dat je goed met de computer kan werken en korte gespreksverslagen kunt typen. 

Interesse? Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Je hebt ruimte in je hoofd, hart en agenda. Je hebt oprecht interesse in een ander en een open houding. Je staat momenteel stabiel in het leven en je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. Want er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen makkelijk maar zeker ook geen saai werk.  

Is het iets voor jou? Dan maken we graag kennis met je!

- Je luistert zonder oordeel, dat vraagt een open en leergierige houding.
- Gemiddeld werk je een dienst van 3 of 4 uur per week, op een tijd en plaats die jou goed uitkomen.
- Je hebt een goede type- en computervaardigheid.
- In de nacht is de behoefte aan een gesprek het grootst. Als het kan, doe je een keer per maand een telefoondienst in de nacht.

- Je krijgt online (o.a. via skype) een professionele training in gespreks- en luistervaardigheden.
- Je wordt begeleid en ondersteund door onze professionals.
- Je voert boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander, maar ook voor jou van betekenis zijn.
- Je kunt deelnemen aan inspirerende bijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, verlies en depressie.
- Je bent onderdeel van een hecht team vrijwilligers.Twee keer per jaar organiseren we een informele ontmoeting op een toegankelijke - en centraal gelegen locatie.

Ben je enthousiast? We horen graag van je! Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.