Hoor jij wat er écht gezegd wordt?

De Luisterlijn: Zoek contact en maak verbinding!

Contact maken, luisteren met echte aandacht kan het verschil maken. Juist voor mensen die zich eenzaam voelen. De Luisterlijn wil samen met NS, ProRail, de gemeente Utrecht en Go Mingle, mensen helpen met contact maken, luisteren en verbinding zoeken.

Op zondag 2 en maandag 3 oktober verschijnt een opvallende setting, een groot Luisterhart, op station Utrecht Centraal. Onder het mom van ‘Zoek contact en maak verbinding’ worden voorbijgangers uitgenodigd om plaats te nemen op een van de zes stoelen om de kunst van het luisteren te ervaren. Ook Go Mingle is aanwezig om te onderzoeken of zij mensen aan elkaar kunnen verbinden om er samen op uit te gaan. De gemeente Utrecht, NS en ProRail helpen om contact te maken door gratis kopjes koffie uit te delen: een voor jezelf en een voor de ander.

Hoe klinkt eenzaamheid?

En dat is niet het enige. In de Week tegen Eenzaamheid is de Luisterlijn te vinden met kleine, mobiele stands op verschillende stations in heel Nederland. We nodigen dan iedereen uit om te luisteren naar hoe eenzaamheid klinkt. (Hoe dat er precies uitziet, houden we nog even geheim.) Daarnaast gaan vrijwilligers van de Luisterlijn met mensen in gesprek over (het bespreekbaar maken van) eenzaamheid. Ze delen tips en vertellen ook hoe anderen zich kunnen inzetten. Nieuwsgierig? Kijk op deluisterlijn.nl/kunstvanhetluisteren

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn maakt zich hard voor een samenleving waarin écht luisteren naar elkaar, met aandacht en zonder oordeel, vanzelfsprekend is en waar er voor iedereen altijd een luisterend oor beschikbaar is. Om hier actief aan bij te dragen, is de Luisterlijn dag en nacht, 365 dagen per jaar bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een (anoniem) gesprek. Dit doen zij met ca. 1.500 luistervrijwilligers, die zijn opgeleid tot deskundige gesprekspartners. Om het belangrijke werk en het thema eenzaamheid onder de aandacht te brengen, delen zij graag hun kennis tijdens de Week tegen Eenzaamheid.