DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Luisterend oor voor slachtoffers toeslagenaffaire

De problemen rondom de kinderopvangtoeslag hebben veel met ouders, maar ook met kinderen en jongeren gedaan. Speciaal voor hen is de kindregeling gemaakt, die kinderen en jongeren (waarvan een groot deel inmiddels volwassen is) inzicht biedt in beschikbare hulp en ondersteuning. Ook op mentaal gebied.

Kinderen en jongeren die hun verhaal kwijt willen over wat de toeslagenaffaire met hen heeft gedaan en behoefte hebben aan onafhankelijke steun, worden sinds begin dit jaar via kindregelingvoorjou.nl actief gewezen op het bestaan van de Luisterlijn. En dat is belangrijk, want niet iedereen die de Luisterlijn nodig heeft, weet die ook te vinden.

Vooral als er behoefte is aan empathie en medeleven, biedt juist de Luisterlijn uitkomst. De vrijwilligers zijn speciaal getraind om écht te luisteren zonder oordeel. Ze bieden (afhankelijk van waar behoefte aan is) erkenning, steun, troost of een goed gesprek. Dat doen zij in een anoniem gesprek van mens-tot-mens. Daarbij hebben ze aandacht voor het verhaal van de ander.

Iedereen die op een moeilijke moment in zijn of haar leven ondersteuning nodig heeft, in de vorm van een goed gesprek, kan contact opnemen met de Luisterlijn. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar via 088 0767 000. Chatten of mailen kan ook via deluisterlijn.nl.