DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Adviseur Personeel & Organisatie

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 300.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland waarbij zij ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

De organisatie streeft er naar de best mogelijke kwaliteit te leveren, waardoor de focus ligt op verbeteren, verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers, met in het bijzonder de vrijwilligers. Daarnaast zijn wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen. Om onze ontwikkelingen en het luisterend oor te faciliteren, is het belangrijk dat onze ondersteunende en administratieve processen op orde zijn.

Kom jij ons team versterken?

Voor ons landelijk bureau in Utrecht zijn wij op zoek naar een

Adviseur Personeel & Organisatie (P&O)

voor 24 uur per week

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een organisatie die de komende jaren onder andere via cultuurverandering professioneler wordt. Processen moeten op orde komen en daar waar kan verder verbeteren. Aan de ene kant ben je aan het pionieren en sta je met je voeten in de klei, aan de andere kant maak je de verbeterslag. Daarnaast zorg je ervoor dat P&O zichtbaar wordt en blijft binnen de organisatie.

Het is van belang dat jij hier ruime ervaring in hebt en hier graag daadkrachtig mee aan de slag gaat. Daarnaast:

 • Ondersteun en adviseer je het bestuur en management op het gebied van P&O in alle facetten, zoals verzuim, personeelsontwikkeling, functieopbouw, continuïteit van de bezetting, werving en selectie, opleidingen.
 • Signaleer en denk je actief mee over ontwikkelingen in de organisatie en vertaal je deze in aandachts- en knelpunten en brengt advies uit.
 • Volg je interne en externe ontwikkelingen, maar ook de cao ontwikkelingen die gevolgen hebben voor het personeelsbeleid, analyseer en interpreteer je deze ontwikkelingen en adviseer je hierover gevraagd en ongevraagd.
 • Je geeft functionele aansturing aan de administratief operationele P&O-werkzaamheden.

De  operationele taken van HR vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Te denken valt aan:  

 • Een up to date personeelsadministratie, vastleggen van de mutaties en zorgen voor een accurate doorstroom naar en controle op de (salaris)administratie
 • Opstellen van arbeidsovereenkomsten en addenda,.
 • aanspreekpunt voor vragen van collega’s met betrekking tot P&O-aangelegenheden en voor externe partijen als UWV en Arbodienst.
 • Zorgdragen voor een juiste en tijdige ziekteverzuimregistratie en -begeleiding en de procescontrole. Uiteraard ben je ook actief op het gebied van preventie.

 

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een energieke en kundige collega die gesprekspartner is op strategisch niveau en een hands on mentaliteit heeft in de uitvoering.

 • Je bent flexibel, proactief en pragmatisch.
 • Je bent efficiënt en gestructureerd in het inrichten van je werkzaamheden en je aanpak.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Je communiceert open en creëert een basis van vertrouwen.
 • Je bent in staat om op operationeel, tactisch en strategisch niveau te handelen en snel te schakelen tussen deze niveaus.
 • Je beschikt over actuele kennis van ontwikkelingen in het vakgebied en de wet- en regelgeving.
 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau en een relevante opleiding.
 • Je hebt ruime ervaring met de genoemde werkzaamheden in een vergelijkbare functie.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie. Salariëring in schaal 9 van de cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (bruto max € 4.358,00 per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur).

Interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met Lucienne Mol (interim P&O adviseur): 06-51921286 of Leo Noordegraaf (directeur-bestuurder): 06 2154 2288 of. Een motivatie en CV kun je tot uiterlijk 8 juni 2022 sturen aan solliciteren@deluisterlijn.nl of via het sollicitatieformulier.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 14 juni 2022.

 

Voor deze vacature werven we zelf.