DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Burgemeester Sharon Dijksma bezoekt Luisterlijn in Utrecht ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan

Burgemeester Sharon Dijksma heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de Luisterlijn in Utrecht, ter ere van het 65-jarig bestaan van deze telefonische hulpdienst. De Luisterlijn biedt al sinds 1958 een luisterend oor aan iedereen die daar behoefte aan heeft, en heeft door de jaren heen miljoenen mensen geholpen met hun zorgen en problemen.

Tijdens het bezoek toonde de burgemeester grote belangstelling voor het werk van de Luisterlijn en haar vrijwilligers. Het doel van het bezoek was om meer te weten te komen over het werk van de Luisterlijn, met speciale aandacht voor locatie Utrecht en haar bevlogen en kundige vrijwilligers.

Van onschatbare waarde
De burgemeester was onder de indruk van het grote aantal gesprekken – bijna 1.000 per dag – en de belangeloze inzet van de vrijwilligers. “De Luisterlijn kan niet zonder vrijwilligers die dag en nacht klaar staan om anderen een luisterend oor te bieden. Juist in een tijd waarin mensen zich vaker eenzaam en angstig voelen is dit extra belangrijk. Want alleen al praten over je gevoelens kan een enorme opluchting zijn”, aldus burgemeester Sharon Dijksma.

Samenwerking en betrokkenheid
Dorine Lustig en Kirsten Lyklama, trainers en begeleiders bij de Luisterlijn in Utrecht, benadrukten het belang van het bieden van een luisterend oor in onze maatschappij en het belang van samenwerking tussen lokale overheden en maatschappelijke organisaties zoals de gemeente Utrecht en de Luisterlijn.

Richard Coonen, directeur-bestuurder bij de Luisterlijn, hoopt dat het bezoek van burgemeester Dijksma bijdraagt aan een versteviging van de relatie met de gemeente Utrecht. “We waarderen de interesse en betrokkenheid van de burgemeester enorm. Een sterke samenwerking met de gemeente Utrecht is van cruciaal belang om onze bekendheid te vergroten en te zorgen dat we iedereen die dat nodig heeft, kunnen ondersteunen”, aldus Coonen.

Lustig en Lyklama hopen dat het bezoek van burgemeester Dijksma bijdraagt aan meer bekendheid voor de Luisterlijn en dat het mensen zal inspireren om zich aan te melden als vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze organisatie en voor degenen contact met ons opnemen.”

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is een landelijke organisatie met meerdere locaties verspreid over het hele land, die 24/7 bereikbaar is voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor. Sinds haar oprichting in 1958 heeft de Luisterlijn zich ontwikkeld tot een onmisbare dienst in de Nederlandse samenleving. Mensen kunnen bellen naar 088 0767 000. Chatten of mailen is ook mogelijk via www.deluisterlijn.nl. Meer informatie over het vrijwilligerswerk is te vinden op www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk

Foto vrijwilligers met burgemeester Dijksma

V.l.n.r. Gerrie Ruis (vrijwilliger), Cas Mak (vrijwilliger), Sharon Dijksma (burgemeester van Utrecht), Marjolein Nio (vrijwilliger) en Lonny Derwort (vrijwilliger).

Foto Dorine en Kirsten met mevrouw S. Dijksma

V.l.n.r. Kirsten Lyklam (trainer bij de Luisterlijn in Utrecht), (burgemeester van Utrecht), Dorine Lustig (trainer bij de Luisterlijn in Utrecht).

Foto Richard Coonen en burgemeester Dijksma

Sharon Dijksma (burgemeester van Utrecht) en Richard Coonen (directeur-bestuurder bij de Luisterlijn).