DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

De Zilverlijn stopt. Waar kunnen ouderen nu terecht voor steun en advies?

Het Nationaal Ouderenfonds stopt per 1 maart 2022 met de Zilverlijn. Dit is een speciale belservice waar ouderen terecht kunnen voor een praatje of een luisterend oor. Voor deze ouderen zijn er andere organisaties waar zij terecht kunnen voor steun en advies én om verder geholpen te worden.

De Luisterlijn

Even je hart luchten in een gesprek van mens-tot mens? Getrainde vrijwilligers bieden je een luisterend oor en geven je een steuntje in de rug, zodat je (hopelijk) weer verder kunt. Bel 088 0767 000 (24/7 bereikbaar). Ga naar www.deluisterlijn.nl voor meer informatie.

MIND Korrelatie

Hulp of advies nodig van een professionele hulpverlener bij psychische en psychosociale problemen? Neem dan contact op met MIND Korrelatie. Psychologen, maatschappelijk werkers en andere deskundigen bieden individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bel 0900 1450 (ma t/m vrij 09.00 – 21.00 uur) of ga naar www.mindkorrelatie.nl voor chatten, appen of mailen.

Het stoppen van de Zilverlijn was geen gemakkelijke beslissing, zegt Corina Gielbert, directeur bij het Nationaal Ouderenfonds in een persoonlijke brief op de website van het Ouderenfonds waarin zij het besluit toelicht. “Maar het telefoontje of die brief per week mág geen eindstation zijn en is uiteindelijk niet de oplossing.” Iets wat organisaties als de Luisterlijn en MIND Korrelatie onderstrepen. De diensten van deze organisaties  zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat mensen zélf weer verder kunnen, eventueel met verdere specialistische hulp. Ook voor eenzame ouderen die het moeilijk hebben, zijn zij er. 


Ook vrijwilligers van harte welkom bij de Luisterlijn

Vrijwilligers die voorheen actief waren bij de Zilverlijn en invulling willen blijven geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid, zijn van harte welkom om aan de slag te gaan bij de Luisterlijn. Als vrijwilliger bied je per telefoon, chat of e-mail  een steuntje in de rug aan ouderen en andere mensen. Je dient 4 uur per week inzetbaar te zijn, daarbij doe je éénmaal per maand een nachtdienst. Hiervoor volg je eerst een training in luister- en gespreksvaardigheden. Kijk op deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk voor meer informatie.