DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Vrijwilligers bedankt

Blij met onze vrijwilligers!

Vandaag, dinsdag 7 december, is het de Dag van de Vrijwilliger. Bij de Luisterlijn zijn 1.500 enthousiaste vrijwilligers actief. Vrijwilligers die dag én nacht steun, troost en een luisterend oor bieden voor mensen die op dat moment bij niemand met hun verhaal terechtkunnen, willen of durven. Wat zij doen is heel waardevol. Daarom zetten we ze vandaag extra in het zonnetje.

“Door te luisteren helpen onze vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden”, laat directeur-bestuurder Leo Noordegraaf weten. “Soms is het moeilijk je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Je wilt niet altijd een ander ermee lastigvallen of je schaamt je ervoor. Dan is het fijn om anoniem je hart te kunnen luchten bij onze vrijwilligers.”

“We zijn al onze vrijwilligers ontzettend dankbaar voor hun inzet. Zij kijken om naar een ander, in de vroege ochtend, overdag, aan het begin van de avond, zelfs in de donkere nacht en op feestdagen. ‘Gewoon’ door er te zijn met een luisterend oor en oprechte aandacht maken zij dagelijks het verschil. Gewoon is juist daardoor zo bijzonder.”