DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

VriendenLoterij vervult hartenwensen van vrijwilligers Ilona, Ria, Coby en Joyce

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Ilona (53) uit Warder, Ria uit Haaksbergen, Coby (63) uit Hilversum en Joyce Houtzagers (59) uit Nijmegen. De Luisterlijn deed voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaan hun hartenwensen in vervulling: Ilona krijgt nieuwe meubelen, Ria en Coby krijgen een welverdiende vakantie en Joyce kan haar oude rolstoelbusje vervangen.

"Ilona heeft zware tijden achter de rug. Ze heeft het financieel niet breed en zo'n 2,5 jaar geleden is haar huis afgebrand. Ze heeft niet de middelen om haar huis voldoende in te richten. Kortom, wij zijn van mening dat Ilona het absoluut verdient om eens goed in het zonnetje gezet te worden! Fantastisch dat we Ilona – dankzij onze aanvraag bij het VriendenFonds – kunnen helpen”, zegt Diny Boot, administratief medewerker bij de Luisterlijn Amsterdam.

"Ria is sinds april 2017 vrijwilliger bij de Luisterlijn. Ze doet haar diensten altijd heel trouw en haar vrolijke, optimistische houding werkt aanstekelijk. We hebben daar enorm veel respect voor. Afgelopen jaren heeft Ria best een aantal tegenslagen te verduren gehad. Daarom gunnen we haar iets positiefs: een vakantie samen met haar man. Daar gaan ze ongetwijfeld ontzettend van genieten!", aldus Annie, Hilda en Janny, collega-vrijwilligers bij de Luisterlijn Borne.

"Coby is nu bijna twee jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. Niet alleen doet zij vrijwilligerswerk aan de telefoon bij de Luisterlijn, maar ook werkt ze mee aan de pilot ‘Belmaatjes'. Dit is een samenwerking van de Luisterlijn met HandjeHelpen, waarbij Coby een ‘belmaatje' is voor een gesprekspartner die zij wekelijks spreekt. Naast haar werk voor de Luisterlijn doet Coby nog van alles. Ze is een zeer maatschappelijk betrokken mens en voor ons een betrouwbare en goedhartige vrijwilliger. Wij weten dat Coby wel wat positieve steun kan gebruiken, daarom wilden we haar graag verrassen met een welverdiende vakantie. Dankzij het VriendenFonds is dat nu gelukt. We weten zeker dat ze er ontzettend van gaat genieten!", zegt José Borkes, trainer/begeleider bij de Luisterlijn Hilversum.

"Joyce is een vrouw die ondanks haar handicap alles uit het leven probeert te halen: als moeder, oma, kunstenares én als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Met haar positieve instelling en levenservaring kan zij onze bellers als geen ander een hart onder de riem steken. Toen ik hoorde dat zij haar eigen crowdfunding begon voor het vervangen van haar rolstoelbusje, dacht ik meteen: ‘als Luisterlijn moeten we daar een steentje aan bijdragen'. Het busje dat ze nu heeft is oud en staat op instorten. Een vervangend (tweedehands) exemplaar heeft ze al op het oog, maar de aanpassingskosten komen uit op zo'n 12.000 euro. Geweldig dat we er nu via het VriendenFonds voor hebben kunnen zorgen dat de laatste kosten gedekt zijn en dat de bus er nu echt kan komen!", licht Agnieszka Przygodzka, trainer/begeleider project ‘Onbeperkt Luisteren' bij de Luisterlijn toe.

Ilona
Ilona Hinke (53): "Wat is dit geweldig! Ik ben onwijs dankbaar dat de Luisterlijn deze aanvraag voor mij heeft gedaan. Dat had ik natuurlijk nooit verwacht."

Ria
Ria: "Dit is een complete verrassing voor mij! Wat leuk dat mijn collega's de moeite voor mij hebben genomen en wat een heerlijk vooruitzicht. Ik kan niet wachten om er samen met mijn man even lekker tussenuit te gaan. VriendenLoterij, bedankt!"

Coby
Coby Goorhuis (63): "Dit is ongelofelijk! De tranen springen in mijn ogen. Wat is dít heerlijk. VriendenLoterij, bedankt!"

Joyce
Joyce Houtzagers (59): "Wat is dit geweldig! De bus die ik nu heb is écht aan vervanging toe, maar de kosten voor vervanging zijn zo hoog. Die kan ik niet alleen ophoesten. Fantastisch dat er nu toch een andere bus kan komen, met hulp van onder andere het VriendenFonds. Super!"