DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Ear-opener: Het weer wordt door iedereen anders ervaren

Lekker weertje hè? Een makkelijke openingsvraag die we snel stellen om even contact te hebben. Voor een kort gesprekje over koetjes en kalfjes (ook wel 'small talk' genoemd) is dit prima. Voor écht contact raden we je aan even verder te lezen. 

Door deze vraag te stellen, vul je eigenlijk al voor de ander in en ga je ervan uit dat jij of zij het weer ook als prettig ervaart. Lekker weer is het wellicht voor jou. Veel mensen associëren warmte en zon met vakantie, gezelligheid, barbecueën in de tuin en vrienden over de vloer. Bij extreme warmte zitten veel mensen binnen met alle ramen en gordijnen dicht. Hoezo lekker?Interessanter is om te onderzoeken wat het (zonnige) weer doet met de ander. En wie weet kom je er wel achter dat het helemaal niet zo ’lekker' is en gaat met die persoon.Storm en regen kunnen verkwikkend voelen na een periode van warm zomerweer, tegelijkertijd brengt de wind voor veel mensen onrust in hun hoofd en gedrag.
 
Dus wat zo’n leuke openingszin blijkt, kan heel anders zijn voor de ander. Vraag jezelf eens af wat je beter kunt vragen zodat er echt contact ontstaat!