Start campagne. Doe de Spoedcursus Luisteren op nederlandgeefgehoor.nl

Nieuws

Wil je meedoen met de spoedcursus? Ga naar: nederlandgeefgehoor.nl. Op vrijdag 1 juni start de landelijke campagne Nederland Geef Gehoor! Sensoor roept heel Nederland op om beter en vaker naar elkaar te luisteren. Echt luisteren naar elkaar zorgt voor verbinding. Het voorkomt eenzaamheid, verzacht pijn, vermindert relatieproblemen en zorgt voor begrip tussen mensen. Wil je gehoor geven? Sensoor helpt je op weg met een Spoedcursus Luisteren.

Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt bij Sensoor de landelijke luisterlijn, stijgt flink. Steeds meer mensen die eenzaam zijn, zich somber of leeg voelen, kunnen met hun verhaal niet in de eigen omgeving terecht. Bij de vrijwilligers van Sensoor vinden zij een onbevooroodeeld, luisterend oor. 

Sensoor kan de toenemende behoefte aan een gesprek niet meer aan en steeds vaker blijven verzoeken onbeantwoord. Mensen hebben vaak wel vrienden en familie, maar kunnen of durven daar hun verhaal niet kwijt. Door schaamte, angst voor veroordeling of ze hebben het gevoel de ander lastig te vallen met hun probleem of verdriet. 

Spoedcursus
Daarom: Nederland Geef Gehoor! Bel met de vriendin die met zichzelf in de knoop zit. Loop even langs bij de buurman die eenzaam lijkt. Knoop een praatje aan met de collega met wie het niet zo lekker gaat, vraag hoe het écht gaat. En luister écht, met tijd en aandacht. De online Spoedcursus Luisteren helpt je op weg. Je ontdekt wat voor een luistertype je bent en je krijgt tips om nog beter naar een ander te luisteren.

Lokale acties
Tijdens de campagne Nederland Geef Gehoor! komen onze vrijwilligers in actie om aandacht te vragen voor de waarde van een luisterend oor. Normaal gesproken doen zij anoniem en ongezien hun luisterwerk aan de telefoon, chat en mail. Maar speciaal voor deze campagne gaan ze de straat op om ook daar een luisterend oor te bieden. Glazen Luisterhuizen in Venlo en Den Haag, luisterbanken in het Leijpark in Tilburg, overal duiken de luisterhelden van Sensoor op. Bekijk hier wat waar gebeurd en sluit je aan!