Sensoor in Week tegen Eenzaamheid: Kom Erbij!

Nieuws

Van donderdag 22 september tot en met zaterdag 1 oktober vindt de Week tegen de Eenzaamheid plaats. Deze week is initiatief van Coalitie Erbij, landelijke coalitie tegen eenzaamheid. Sensoor is kernlid van Coalitie Erbij en organiseert (o.a. samen met Resto VanHarte) op 17 verschillende locaties activiteiten in de Week tegen de Eenzaamheid. We roepen iedereen op om langs te komen, gezellig mee te eten en nieuwe sociale contacten op te doen of om er gewoon even uit te zijn!   

Lees het verhaal over de periode van eenzaamheid van Anne hier

Kom Erbij Luisterdiners

Sensoor en Resto VanHarte Kom erbij luisterdiners in het teken van de week tegen de eenzaamheid. Schuif gezellig aan voor een gezond en betaalbaar driegangendiner en een goed gesprek.

Hieronder ziet u de data en plaatsen waarop de diners plaatsvinden:

Leiden: 26 september 
Wethouder Roos van Gelderen was ook aanwezig. 

Amersfoort: 26 september
Bijzondere gast Hella van der Wijst was ook aanwezig. 

Den Haag: 26 september

Alkmaar: 27 september

Leeuwarden: 27 september

Venlo: 27 september

Middelburg: 27 september

Zwolle: 28 september

Rotterdam: 28 september
Gebiedsvoorzitter Nel Noel was ook aanwezig.

Yerseke: 30 september

De diners hebben een inloop vanaf 17.30 en beginnen om 18.00. 
Dineer ook mee en luister naar elkaars verhalen. Meld u aan voor één van de Kom Erbij Luisterdiners via de website van Resto VanHarte of via 0900 900 3030 op ma t/m vr tussen 9.00-12.30. Reserveren op de website kan via de link 'reserveren' bovenaan.

In Den Bosch vindt op 28 september een Luistertafel plaats en in Tilburg vindt op 27 september een Luistertafel plaats in een lokaal winkelcentrum. Kom gezellig langs voor een praatje, een hapje en een gelukskoekje!

Kom Erbij Luistertafels, workshops & diners

Zaandam: Diner op 21 september
Sensoor Zaandam organiseerde een diner in samenwerking met verzorgingshuis Saenden en sociale wijkteams. Een kok bereidde verschillende gerechten voor gasten.
Locatie: Verzorgingshuis Saenden.
Mensen konden gratis mee-eten tussen 17-30.19.30. 

Nijmegen: Workshop over Eenzaamheid & Luistertafel op 22 september
Van 10.00 tot 14.00 uur kon men ervaren hoe het is om echt gehoord te worden. Kom ook langs bij de luistertafel met koffie/thee en wat lekkers: Kom Erbij! 
Voor mensen die meer wilden weten over het luisteren naar eenzaamheid, was in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale van 10.00 tot 12.00 uur een gratis workshop georganiseerd.
Locatie: Bibliotheek Mariënburg

Sliedrecht: Informatiemarkt op 24 september
'Kom erbij en denk mee', 11:00 – 15:00 uur. Bij de informatiekraam over eenzaamheid kon je terecht voor informatie en een goed gesprek. Dit is een gedeelde kraam samen met Welzijnswerk Sliedrecht. Locatie: Burgemeester Winklerplein, Sliedrecht.

Groningen: Luistertafel op 28 september
Kom Erbij in het UMCG tussen 9.30-13.00 voor een kopje koffie/thee en een goed gesprek. 

Breda: Markt op 28 september
Sensoor Breda is aanwezig op de vrijwilligersmarkt van Breda Actief.

Den Haag: Knuffelactie Bronovo ziekenhuis op 29 oktober (9.30-11.30) met Jet van Sol en Fred Zuiderwijk
Lees hier meer

Heerlen: Informatiemarkt op 1 oktober

Tijdens de Internationale dag van de Ouderen staat Sensoor Heerlen op de informatiemarkt.

Zie hier de persaandacht die er is geweest voor de verschillende activiteiten die Sensoor heeft georganiserd in de Week tegen de Eenzaamheid

Week tegen de Eenzaamheid
Van 22 september tot en met 1 oktober vindt de Week tegen de Eenzaamheid plaats, die in het teken staat van Kom Erbij activiteiten gericht op het leggen van contact tussen mensen. Want daarmee begint de aanpak van eenzaamheid. Op www.samentegeneenzaamheid.nl vindt u alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid 2016. 

logo week tegen eenzaamheid 2016 jpg

 

 

 

We zijn onze partner Resto VanHarte erg dankbaar voor de samenwerking bij de luisterdiners. Daarnaast willen we het VSB Fonds en de Fundatie van den Santheuvel hartelijk danken voor hun bijdrage die de luisterdiners mede heeft mogelijk gemaakt.

Resto van Harte

 

 

logo sensoor

 

 

 

 

 

vsbfonds pay off rgb

 

 

 

 

logo fundatie van den santheuvel sobbe