Luisteren naar de donkerste kerstverhalen

Nieuws van het werkveld

Sensoor ook tijdens feestdagen dag en nacht bereikbaar

December, de donkerste maand van het jaar, staat in het teken van gezelligheid en aandacht. Maar niet iedereen geniet mee. Juist deze maand is voor veel mensen ook figuurlijk donker. Dag en nacht, ook tijdens de feestdagen is Sensoor bereikbaar voor een vertrouwelijk, anoniem gesprek. Hiervoor goed opgeleidde vrijwilligers luisteren met echte aandacht.

Echte aandacht
Op eerste Kerstdag of op 1 januari om 01:00 uur in de ochtend. Iedereen die behoefte heeft aan echte aandacht, kan ook tijdens de feestdagen dag èn nacht bellen of mailen. Op bepaalde tijden is ook mogelijkheid om te chatten. Zeker niet alleen bij een crisis, mensen bellen ook om gewoon even het hart te luchten of de zaken op rij te krijgen. Op dat moment kan, wil of durft iemand een verhaal niet kwijt in de eigen omgeving. Het kan gaan om iemand die tijdens de kerstdagen alleen is en zo even de eenzaamheid doorbreekt. Maar ook om iemand die net een feestelijk kerstgala achter de rug heeft en de telefoon pakt. Verdriet om een overleden iemand maar ook bijvoorbeeld familieruzies zijn in deze periode vaak extra voelbaar. Ook het terugblikken op het afgelopen jaar en het vooruitblikken op het nieuwe jaar, kan voor mensen aanleiding zijn om het hart te luchten. Jong en oud kan dag en nacht anoniem bellen met Sensoor. Juist het gesprek met een onbevooroordeelde onbekende, kan verhelderend werken.

In eigen taal
Speciaal voor mensen met een moedertaal anders dan het Nederlands, is er Sensoor in eigen taal. Hier worden bellers te woord gestaan door vrouwen die behalve Nederlands ook Turks of Arabisch spreken en de culturele achtergrond van de beller begrijpen. Zij kunnen bellen naar nummer: 010 4367171

Sensoor
Sensoor heette voorheen SOS Telefonische Hulpdienst en bestaat al meer dan 50 jaar. Sensoor is de grootste organisatie in Nederland die emotionele ondersteuning op afstand biedt. Er zijn 27 vestigingen in het hele land en jaarlijks worden er ruim 260.000 gesprekken gevoerd. Sensoor (Zuid-Holland zuid en midden) heeft ruim 100 vrijwilligers, die jaarlijks meer dan 20.000 chat-, mail- en telefoongesprekken voeren op de vestigingen Dordrecht,Gouda, Spijkenisse en Rotterdam.

Bron: persbericht Sensoor (ZHzm) woensdag 21-12-2011