DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

De Luisterlijn standby met luisterend oor tijdens tv-programma 'Aandacht voor elkaar'

Gisteren was de uitzending ‘Aandacht voor elkaar’ van Omroep MAX. De Luisterlijn stond standby met een luisterend oor. 

In het tv-programma 'Aandacht voor elkaar' stonden initiatieven centraal, die zijn opgezet om voor jong en oud de winterfeestmaand in deze coronatijd wat leuker of aangenamer te maken. Kijkers konden zelf een initiatief melden op www.aandachtvoorelkaar.nl of contact opnemen met de Luisterlijn voor een luisterend oor.

Luisterend oor

Tijdens de uitzending was er veel aandacht voor het luisterend oor op afstand. Meerdere malen werd er verwezen naar de Luisterlijn. Daarnaast was Jacqueline, een van de vrijwilligers, te gast op afstand om te vertellen over het werk van de Luisterlijn. Gemiddeld keken er 407.000 naar het programma. 

Extra inzet van vrijwilligers

Gelukkig kon de Luisterlijn rekenen op de extra inzet van tientallen vrijwilligers tijdens de uitzending. Vrijwilligers voerden tijdens de uitzending, die een uur duurde, meer dan 120 gesprekken, nagenoeg alle oproepen werden beantwoord. Ook daarna was het nog druk aan de lijn. 

Dankbaar

We zijn dankbaar voor deze kans en de inzet van al onze vrijwilligers. Dankzij Omroep MAX kunnen we de samenleving informeren over het bestaan van de Luisterlijn. Juist als er behoefte is aan steun of het luchten van je hart, dan is het fijn als mensen weten dat de Luisterlijn altijd bereikbaar is. Dag en nacht, het hele jaar door. 

Heb je de uitzending gemist?

Of wil je deze nog eens terugkijken? Dat kan hier. Vrijwilliger Jacqueline vertelt rond 3:35 min over waarom de Luisterlijn zo belangrijk is.