Uncategorised

Manager bedrijfsvoering

Ben jij die manager met een passie voor mensen en efficiënte bedrijfsvoering? Krijg jij energie van het verder professionaliseren van processen? Heb jij een heldere visie en wil je jouw expertise inzetten voor een betekenisvolle organisatie? Lees dan snel verder!

Voor het landelijk bureau in Utrecht is de Luisterlijn op zoek naar een

Ervaren en inspirerende manager bedrijfsvoering

voor 28 uur per week

Over de Luisterlijn
Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Met ca. 1500 vrijwilligers en ruim 80 beroepskrachten maken wij het verschil in het leven van mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een goed gesprek. Onze vrijwilligers zitten 24 uur per dag 365 dagen per jaar, klaar om een luisterend oor te bieden via telefoon, chat of mail. Dat doen zij vanuit huis of een van onze locaties in Nederland. Jaarlijks voeren zij ruim 350.000 gesprekken, waarbij ze ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

Binnen het landelijk bureau ligt de focus op het verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers en de vrijwilligers. Daarnaast zijn wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen.

De functie
Voor de nieuwe functie van manager bedrijfsvoering zoeken wij een ondernemend, verbindend en communicatief vaardige collega met kennis van het vak en met passie voor de rol van de Luisterlijn in de Nederlandse maatschappij.

Wat ga je doen?

 • Als manager bedrijfsvoering ben je het eerste aanspreekpunt voor en geef je functioneel leiding aan de medewerkers van het landelijk bureau.
 • Je bent sparringpartner van de directeur-bestuurder en het management en maakt deel uit van het managementteam. Je rapporteert aan de directeur-bestuurder.
 • Je ervaring op het brede vlak van bedrijfsvoering (financiën, communicatie, HR, ICT en office-organisatie) zet je in deze functie in om de sturing, verbetering en beheersing van zowel de faciliterende als de primaire processen te realiseren.
 • Je levert, in samenwerking met je collega’s, een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het organisatiebeleid. Bijvoorbeeld de planning & control cyclus, financiële – en risicoanalyses, ontwikkelen stuurinformatie, contractbeheer en inkoop, vastgoed, ontwikkeling ICT en HR.
 • Je stelt mede jaarlijks het activiteitenplan en de begroting van de Luisterlijn op. Je zorgt samen met je collega’s van het landelijk bureau voor het opstellen en realiseren van het jaarplan bedrijfsvoering.
 • Je adviseert en ziet toe op naleving wet- en regelgeving en interne/externe normen.
 • Je signaleert relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en adviseert over de impact voor de Luisterlijn.

 

Wie ben jij?

 • Je bent een stevige persoonlijkheid die inspireert, resultaatgericht en koersvast is.
 • Je creëert draagvlak en vertrouwen bij je collega’s als het gaat om de organisatieontwikkeling die ingezet is verder vorm te geven.
 • Je bent organisatiesensitief: je schakelt gemakkelijk tussen de verschillende belangen als het gaat om landelijke kaders en de behoefte van de locaties, je zoekt de samenwerking op om resultaten te behalen.
 • Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en over coördinerend en organiserend vermogen.

Wat bieden wij?

 • Een nieuwe en betekenisvolle functie waarin je het verschil kan maken in het verder professionaliseren van de Luisterlijn.
 • Een fijne, open werksfeer met enthousiaste collega’s.
 • Een uitdagende functie (in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met bij goed functioneren de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd) met een maximum van bruto € 4.927,-- bij een fulltime aanstelling (36 uur, CAO sociaal werk, salarisschalen 1 januari 2023), afhankelijk van ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, persoonlijk loopbaanbudget en IKB.

Interesse?

Wil jij met jouw kennis- en ervaring je bijdrage leveren aan de Luisterlijn, dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie via het sollicitatieformulier of solliciteren@deluisterlijn.nl voor 1 februari 2023. Wil je eerst nog iets meer aanvullende informatie dan kun je telefonisch contact opnemen met Leo Noordegraaf, directeur – bestuurder, via: 06 – 215 422 88 of met Esther van den Heuvel, manager, via: 06 – 836 795 64.

Een assessment kan een onderdeel van de procedure zijn. De functie wordt in- en extern gelijktijdig opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Voor deze vacature werven we zelf.

Trainer Karen: "De focus ligt van kinds af aan al op mijn oren"

"Ik kwam zo’n dertien jaar geleden bij de Luisterlijn. Niet voor niets, denk ik , want ik ben echt een luisteraar. Sterker nog: de focus ligt van kinds af aan al op mijn oren", vertelt psycholoog en trainer Karen Heijster in een openhartig interview met tijdschrift De Psycholoog.

Tekst: Geertje KindermansFotografie: Philip Driessen
Een uitgebreider artikel verscheen eerder in het tijdschrift De Psycholoog (december 2022) en kun je hier teruglezen.

"De vrijwilligers zitten bij ons aan de telefoon, chat en mail om een luisterend oor te bieden aan iedereen die daaraan behoefte heeft. De gesprekken zijn anoniem en in principe eenmalig, maar mensen kunnen vaker bellen. Dan krijgen ze een ander aan de lijn. Er is veel eenzaamheid in de maatschappij, iedereen is gehaast. En zoek je hulp in de ggz, dan zijn er lange wachtlijsten. De Luisterlijn is er direct en altijd, ook ’s nachts. Je kunt er terecht voor grote levensvragen of een praatje omdat je al dagen niemand gesproken hebt."

Allerlei achtergronden

"Onze vrijwilligers hebben allerlei achtergronden, van huisvrouw tot advocaat en alles ertussenin. Vrijwilligers hoeven geen bepaald opleidingsniveau te hebben, ze moeten vooral kunnen luisteren en minimaal een dienst in de week kunnen draaien. Belangrijk is dat ze geen dingen voor een ander invullen, dat ze leergierig en empathisch zijn. We zeggen: iemand moet plek hebben in zijn hoofd, hart en agenda. Maar ook dat ze een gezonde afstand kunnen houden van de gesprekken, want je hoort soms afschuwelijke  verhalen over huiselijk geweld, misbruik, zelfmoord of leven met een narcistische partner."

Nachtdiensten

"Toen ik bij de Luisterlijn begon, heb ik veel diensten gedraaid. Dat deed ik om ervaring op te doen, maar zeker ook om de roosters rond te krijgen. Vooral de nachtdiensten maakten indruk. Inmiddels draai ik geen diensten meer, maar ik ben wel bereikbaar voor een vrijwilliger die even iemand nodig heeft na een heftig gesprek."

 

Interne communicatieadviseur

Ben je op zoek naar een mooie functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie? Heb je ervaring met het opzetten en onderhouden van interne communicatieprocessen en hou je van een uitdaging? Op het landelijk bureau in Utrecht zijn we op zoek naar een communicatieprofessional die zich volledig gaat richten op interne communicatie.

Bij de Luisterlijn voeren onze circa 1.500 vrijwilligers per jaar ruim 350.000 gesprekken met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Onze vrijwilligers zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar, via telefoon, e-mail of via de chat. Ruim 80 beroepskrachten zorgen ervoor dat zij hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk en naar tevredenheid uit kunnen voeren.

Als onze nieuwe collega stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Jouw speerpunt zal de interne communicatie naar de vrijwilligers en beroepskrachten worden.

Wil jij je daar als communicatieprofessional op toeleggen? Lees dan vooral verder!

Kom jij ons team versterken?

Voor het landelijk bureau in Utrecht zijn wij op zoek naar een

Adviseur interne communicatie

20 uur per week

Wat ga je doen?

 • Samen met twee communicatiecollega’s ontwikkel en realiseer je een visie op interne communicatie. Je draagt bij aan de verbetering van de interne informatieverstrekking (o.a. onderzoek (sociaal) intranet) om op die manier de verbinding tussen de interne doelgroepen te versterken.
 • Je verzorgt maandelijks de interne nieuwsbrief (aanlevering, redactie en opmaak). Daarin ben je een belangrijke schakel tussen MT en alle beroepskrachten.
 • Je hebt een proactieve rol als het gaat om het uitvoeren van het communicatieplan. Denk aan het schrijven en redigeren van teksten, advisering in relatie tot nieuwe communicatiemiddelen en het meedenken over campagnes.

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract voor 20 uur per week met mogelijk zicht op verlenging
 • Een uitdagende en afwisselende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie met veel ruimte om zelfstandig te werken en je verder te ontwikkelen.
 • Hybride werken.
 • Salaris in schaal 8 van cao Sociaal Werk, tot maximaal € 4.040 bij een 36-urige werkweek.
 • 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, persoonlijk loopbaanbudget en IKB.

Neem jij als onze toekomstige collega het volgende mee?

 • Een warm hart voor het doel van de Luisterlijn!
 • Een teamspeler die ook zelfstandig kan werken en affiniteit heeft met het werken met vrijwilligers.
 • Positieve houding, verbinder, creatief en taalvaardig….
 • En je weet van aanpakken!
 • Naast een afgeronde Hbo-opleiding communicatie, met (eventueel) een aantal jaren werkervaring.
 • Ervaring met en kennis van e-mail marketing (Mailchimp) en het werken in een CMS-systeem is een pré.

Herken je jezelf in deze functie? Dan komen we graag met je in contact!

Solliciteren?

Upload jouw motivatie en CV via het sollicitatieformulier of solliciteren@deluisterlijn.nl onder vermelding van ‘interne communicatie adviseur’ voor 4 februari 2023. Wil je eerst meer informatie? Neem dan tijdens kantoortijden contact op met Rob Schaap 06 24385931.

Voor deze vacature werven we zelf.

Ontdek de Luisterstage!

Heb je interesse in mensen en houd je van verhalen? Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van luisteren en gespreksvoering en zoek je een stageplek in Rotterdam? Dan willen we graag weten wie je bent.

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem gesprek via telefoon, chat of e-mail. Heel wat verhalen passeren de Luisterlijn. Want aan echte aandacht, een luisterend oor kan het nogal eens ontbreken in de maatschappij. Ben je student en op zoek naar een stage waarbij je van betekenis kunt zijn? Kom dan stage lopen bij de Luisterlijn in Rotterdam.

Wat verwachten we van je?

Tijdens je stage voer je minimaal 8 telefoon- en/of chatdiensten per maand op wisselende tijden en dagen, waarvan één nachtdienst en eens per 6 weken een vroege ochtenddienst. Ook wordt één weekenddienst per maand verwacht.

Wie zoeken wij?

 • Psychologie- of Social Work studenten op HBO/WO niveau
 • Minimaal 16 uur per week beschikbaar (op jaarbasis 640 uur)
 • Enthousiaste, mensgerichte en leergierige studenten.
 • Goede communicatieve en schrijfvaardigheden
 • Affiniteit met thema Echte Aandacht en Zorg & Welzijn

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende stage van minimaal 10 maanden in een klein, informeel team
 • Individuele en groepsbegeleiding in de vorm van begeleide intervisie
 • Een functie waarin je je luister- en gespreksvaardigheden kan ontwikkelen.
 • Onkostenvergoeding
 • Uitgebreide deskundigheidsbevordering waaronder een gedegen basistraining

Interesse?
Mail direct je motivatie naar rotterdam@deluisterlijn.nl o.v.v. stage of bel: 010- 4363444.