Medewerker bedrijfsvoering

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 350.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland, waarbij zij ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

De organisatie streeft er naar de best mogelijke kwaliteit te leveren, waardoor de focus ligt op verbeteren, verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers, met in het bijzonder de vrijwilligers. Daarnaast zijn wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen. Om onze ontwikkelingen en het luisterend oor te faciliteren, is het belangrijk dat ons bedrijfsvoeringsproces op orde is.

Kom jij ons team versterken?

Voor ons landelijk bureau in Utrecht zijn wij op zoek naar een

Medewerker bedrijfsvoering (36 uur per week)

Voor een periode van een jaar, met mogelijk uitzicht op een vast dienstverband

Wat ga je doen?

Je draagt actief bij aan de realisatie van de bedrijfsvoering. De bijdrage is gericht op diverse terreinen en onderwerpen, zoals roosterbezetting, finance & control, kwaliteit, HR, maar ook huisvesting en beleid. Een en ander hangt af van de mate van urgentie en belangrijkheid van de projecten voor de organisatie. Het MT heeft hier een sturende rol in.

De functie bestaat uit twee onderdelen:

Projectleiding (20 uur/week), waarin je uitvoering geeft aan diverse projecten binnen de Luisterlijn, welke bijdragen aan de realisatie van de bedrijfsvoering en/of ter uitvoering van beleid binnen de organisatie. Actuele projecten zijn: het opzetten van contractbeheer, uitwerking en implementatie van de inkoopprocedure en huisvestingsprojecten.

Landelijk bezettingscoördinator (16 uur/week), waarin je zorg draagt voor een zo goed mogelijke roosterbezetting, waarbij vraag (oproepen door gesprekspartners) en aanbod (inzet door vrijwilligers) op elkaar zijn afgestemd, vanuit landelijk overzicht en lokale samenwerking. Hierbij is inspelen op veranderingen in vraag en aanbod van belang. Je geeft het MT gevraagd en ongevraagd advies over de capaciteit en bezetting.

Deze functie vraagt het volgende van jou:

 • Je bent in staat om zelf projecten op te starten, aan te sturen en/of uit te voeren.
 • Je doet projectvoorstellen aan het MT en de directeur-bestuurder en adviseert over relevante ontwikkelingen.
 • Je toetst effecten van projecten en/of (beleids-)ontwikkeling, zodat knelpunten gesignaleerd worden
 • Je neemt of stelt initiatieven voor die kunnen leiden tot verbeteringen en/of aanpassingen.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een collega die:

 • analytisch vermogen heeft voor het vertalen van ontwikkelingen in projecten en/of (beleids)ontwikkelingstaken;
 • visie heeft op het belang en de betekenis van een goede bedrijfsvoering;
 • een pro-actieve houding heeft en organisatie-sensitief is;
 • enthousiasmerend is en overtuigingskracht heeft bij het implementeren van beleidsontwikkelingen binnen de organisatie;
 • communicatief vaardig is;
 • brede interesse en doorzettingsvermogen heeft;
 • mondelinge én schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid bezit;
 • het vermogen heeft om te plannen en organiseren;
 • flexibel en stressbestendig is;
 • Beschikt over HBO+ werk- en denkniveau of HBO werk- en denkniveau met een aantal jaren relevante werkervaring;
 • kennis van het werkveld heeft, ervaring met werken met vrijwilligers is een pre;
 • trends en ontwikkelingen onderkent en bijhoudt.


Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie. Salariëring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (min. € 2.780,00 en max.€ 3.961,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur).

Interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met Irene Gruppelaar (Coördinator): 06 15424630 of Leo Noordegraaf (directeur-bestuurder): 06 2154 2288 of. Een motivatie en CV kun je tot uiterlijk 5 juli 2022 sturen aan solliciteren@deluisterlijn.nl of via het sollicitatieformulier.

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 11 juli 2022.

Voor deze vacature werven we zelf.