Controller

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 350.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland. Ruim 70 beroepskrachten zorgen ervoor dat zij hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk en naar tevredenheid uit kunnen voeren. We streven voortdurend naar verbeteringen om het luisterend oor van de vrijwilligers 24/7 te kunnen faciliteren. Kom jij ons team versterken?

Voor ons landelijk bureau, dat is gevestigd in Utrecht, zijn wij op zoek naar een

Controller
voor circa 20-24 uur per week

Wat ga je doen?
In deze veelzijdige en uitdagende functie geef je vanuit een onafhankelijke rol advies over de vertaling van het beleid naar (financiële) doelstellingen en bewaakt de uitvoering hiervan. Het is hiervoor nodig dat je niet alleen goed in cijfers bent maar ook aandacht hebt voor de mensen die deze verbeteringen moeten gaan uitvoeren; je collega’s.

Je bent verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de planning & control cyclus, zodat de organisatie in control is en blijft (meerjarenplanningen, begroting, periodieke rapportages, jaarrekening). Hiernaast verzorg je de subsidieaanvragen en -verantwoordingen.

Je ziet erop toe dat de organisatie werkt in overeenstemming met de geldende (fiscale) wet- en regelgeving. Je signaleert risico’s en kansen in de (financiële) bedrijfsvoering en kijkt met een kritisch oog naar de werkwijzen en procedures en voert verbeteringen door in het kader van efficiency. Je levert een bijdrage in het ontwerp en implementeren van diverse controlemaatregelen binnen de financiële afdeling.

Daarnaast zorg je voor betrouwbare managementinformatie die de directie en andere beslissers ondersteunt bij het nemen van besluiten en adviseert directie en MT proactief over verbeteringen. Je wordt hierbij ondersteunt door een financieel/salaris administratief medewerker.

Wat vragen wij?

  • Om deze functie succesvol in te vullen, beschik je over HBO/ WO werk- en denkniveau en een relevante bedrijfseconomische achtergrond.
  • Je hebt aantoonbare ruime ervaring met de genoemde werkzaamheden in een vergelijkbare financiële functie.
  • Je hebt affiniteit met het maatschappelijke werkveld en bent bekend met beschikkingen in het kader van subsidies en fondsenwerving.
  • Je kunt werken met financiële systemen. Wij werken o.a. met Twinfield, Basecone, Youforce en Salesforce.
  • Je bent proactief, beschikt over een sterk analytisch vermogen, bent integer, flexibel, energiek en communicatief vaardig.
  • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie. Salariëring volgens schaal 11 van de cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Bij goed functioneren en na het vaststellen van de nieuwe organisatiestructuur behoort doorgroei naar de functie van leidinggevende bedrijfsvoering tot de mogelijkheden.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik de Groot, controller a.i., via 06 5347 3593. Wil je solliciteren, stuur dan je motivatie en CV dan via het sollicitatieformulier of naar solliciteren@deluisterlijn.nl. Werven voor deze functie doen we zelf.