Uncategorised

Vacature: Administratief medewerker Tilburg

Kom jij ons team versterken als enthousiaste administratief medewerker?

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 350.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland waarbij zij ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

De organisatie streeft er naar de best mogelijke kwaliteit te leveren, waardoor de focus ligt op verbeteren, verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers en in het bijzonder onze vrijwilligers. Daarnaast zij wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen.

Vanwege vertrek van de huidige administratief medewerker zijn wij voor de Luisterlijnlocatie Tilburg  op zoek naar een

administratief medewerker

voor 18 uur per week

Wat ga je doen?

Als administratief medewerker ben je medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de locatie. Daarnaast pak je samen met de trainer/begeleider allerlei zaken op administratief en PR gebied op.

Je taken bestaan onder andere uit:

 • Het werven en organisatorisch faciliteren van de vrijwilligers;
 • Het bewaken en optimaliseren van het chat- en telefoonrooster;
 • Samenwerken met de trainer/begeleider om de praktische zaken goed te laten lopen;
 • Het organiseren van bijeenkomsten, zoals informatiebijeenkomsten en studiedagen;
 • Het initiëren en organiseren van lokale PR-activiteiten;
 • Het schrijven van teksten voor nieuwsbrieven en intranet;
 • Budgetbeheer en verzorgen/ controleren van declaraties;
 • Beheren en onderhouden van het CRM systeem (Salesforce).

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een collega die openstaat voor anderen, energiek en kundig is, die graag zorg uit handen neemt en affiniteit heeft met PR. Je bent de spin in het web voor de locatie.

 • Je beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met administratieve en communicatie/PR werkzaamheden;
 • Je kunt zelfstandig en in een team werken en hebt goede communicatieve vaardigheden (mondeling/schriftelijk);
 • Je kunt goed zelfstandig je dag indelen en kunt goed omgaan met ad hoc werkzaamheden;
 • Je werkt ordelijk en nauwkeurig;
 • Bij voorkeur woon je in de buurt van Tilburg;
 • Je bent flexibel met betrekking tot werkdagen en werktijden (bereid om incidenteel avonden/weekend te werken).

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie.
 • In eerste instantie een contract voor 1 jaar, waarna op basis van goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.
 • Salariëring in schaal 5 van de cao Sociaal Werk, bruto salaris bij een fulltime aanstelling (36 uur) max.€ 3.069,00. Inschaling zal afhankelijk zijn van ervaring en opleiding.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, persoonlijk loopbaanbudget en IKB.

Interesse?

Voor meer informatie kun je, van maandag t/m donderdag, bellen met Willem Ketelaars (manager werkgebied Zuid): 06-51915470 of met Maria Leeflang (trainer/begeleider): 06-45572186. Je motivatie en CV kun je uiterlijk tot 27 maart 2023 sturen via het sollicitatieformulier of aan solliciteren@deluisterlijn.nl.

De kennismakingsgesprekken zijn gepland op 29 maart 2023.

Voor deze vacature werven we zelf.

Vacature: trainer/begeleider Utrecht

Kom jij ons team versterken?

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 350.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland, waarbij zij ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

De organisatie streeft er naar de best mogelijke kwaliteit te leveren, waardoor de focus ligt op verbeteren, verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers, met in het bijzonder de vrijwilligers. Daarnaast zijn wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen.

Wij zijn voor onze locatie Utrecht op zoek naar een

Proactieve Trainer/begeleider

20 uur per week

Wat ga je doen?

De trainer/begeleider is verantwoordelijk voor de uitvoering van het primaire proces op locatie. Je houdt je bezig met o.a. werving, selectie, training en begeleiding van vrijwilligers. Samen met je collega-trainer/begeleider en de administratieve kracht ben je verantwoordelijk voor de locatie.

Je draagt zorg voor de realisatie van de werkzaamheden van de vrijwilligers, om daarmee een kwalitatieve en kwantitatieve bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de organisatie. Daarnaast lever je een bijdrage aan (de ontwikkeling en implementatie van) het beleid van de Luisterlijn.

Wat vragen wij?

 • Een relevant hbo-diploma en werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring en affiniteit met het begeleiden van vrijwilligers in het Sociale Domein;
 • Een sterk ontwikkeld persoonlijk leiderschap;
 • Ruime ervaring op het gebied van didactische vaardigheden en groepsdynamica;
 • Ervaring met individuele begeleiding en begeleiding van groepen;
 • Affiniteit met het onderhouden van contacten met (potentiële) samenwerkingspartners en het verzorgen van PR-activiteiten;
 • Plan- en organisatievermogen voor het coördineren en oppakken van werkzaamheden;
 • Flexibiliteit met betrekking tot werkdagen en werktijden en bereidheid tot reizen en werken in de avond in verband met het begeleiden van groepsbijeenkomsten;
 • Goede communicatievaardigheden, stressbestendig, zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan in een enthousiast team, waar je samen met je collega’s op locatie de vrijwilligers optimaal faciliteert. Salariëring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk. Bruto salaris bij een fulltime aanstelling (36 uur) max. € 4.040,-- (salarisschalen per 1 januari 2023).

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther van den Heuvel, interim manager, via: 06 - 836 795 64. Je motivatie voorzien van cv kun je uiterlijk tot 22 maart 2023 sturen aan solliciteren@deluisterlijn.nl of via het sollicitatieformulier.

Voor deze vacature werven we zelf.

Vacature manager Noord-Holland

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 350.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland waarbij zij ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

De organisatie streeft er naar de best mogelijke kwaliteit te leveren, waardoor de focus ligt op verbeteren, verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers, met in het bijzonder de vrijwilligers. Daarnaast zijn wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen.

Voor ons werkgebied Noord-Holland zijn wij op zoek naar een

Ervaren en enthousiaste manager

voor 28 uur per week

Wat ga je doen?

 • Als manager ben je het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van je locaties in je werkgebied;
 • Je coördineert de dagelijkse gang van zaken en geeft functioneel en operationeel leiding en houdt je bezig met de organisatie van de primaire en ondersteunende processen;
 • Je zorgt voor continuïteit zowel voor de locaties binnen je eigen werkgebied als voor de Luisterlijn als geheel;
 • Je hebt de bevoegdheid om de bezetting en operatie binnen jouw budget te organiseren;
 • Je stelt mede jaarlijks de activiteitenplannen en de begrotingen van de Luisterlijn op;
 • Ook stel je de jaarplannen met de locaties op en realiseert deze samen met je collega’s van de locatie;
 • Samen met je vier collega-managers, de manager bedrijfsvoering en de directeur-bestuurder vorm je het MT. Je rapporteert aan de directeur-bestuurder;
 • Je geeft uitvoering aan het ontwikkelen en implementeren van het organisatiebeleid en speelt in op actuele vragen zoals bijvoorbeeld de bereikbaarheid en roostering, kwaliteit en opleiding en Arbo. Daarnaast word je portefeuillehouder van één of meerdere organisatie brede aandachtsgebieden;
 • Als manager laat je je adviseren en ondersteunen door de adviseurs en adviesorganen van de Luisterlijn.

Wie ben jij?

Als ervaren manager (HBO+/WO werk- en denkniveau) beschik je over een stevige persoonlijkheid en veel enthousiasme. Je bent in staat om ontwikkelingen in goede banen te leiden. Hierbij kun je draagvlak en vertrouwen creëren en medewerkers meenemen in ontwikkelprocessen. Je bent organisatiesensitief en kunt hierdoor gemakkelijk schakelen tussen de lokale behoefte en de landelijke kaders. Je bent koersvast en hebt een resultaatgerichte werkhouding. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en over coördinerend en organiserend vermogen. Als je ervaring hebt binnen het sociaal domein/welzijnssector is dat absoluut een pré.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie met de salariëring in (indicatief) schaal 9 van de cao Sociaal Werk. (maximaal bruto € 4.445,00 per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur per week) afhankelijk van je werkervaring, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een loopbaanbudget en individueel keuzebudget.

Interesse?

Wil jij met jouw kennis en ervaring je bijdrage leveren aan onze organisatie, dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie via het sollicitatieformulier of solliciteren@deluisterlijn.nl voor 10 maart 2023. De kennismakingsgesprekken vinden vermoedelijk plaats op 16 maart 2023.

De vacature wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Marleen van Dijk (HR-adviseur, via: 06 – 186 641 76 of met Leo Noordegraaf, directeur–bestuurder, via: 06 – 215 422 88 (na 5 maart 2023).

Voor deze vacature werven we zelf

Trainer Karen: "De focus ligt van kinds af aan al op mijn oren"

"Ik kwam zo’n dertien jaar geleden bij de Luisterlijn. Niet voor niets, denk ik , want ik ben echt een luisteraar. Sterker nog: de focus ligt van kinds af aan al op mijn oren", vertelt psycholoog en trainer Karen Heijster in een openhartig interview met tijdschrift De Psycholoog.

Tekst: Geertje KindermansFotografie: Philip Driessen
Een uitgebreider artikel verscheen eerder in het tijdschrift De Psycholoog (december 2022) en kun je hier teruglezen.

"De vrijwilligers zitten bij ons aan de telefoon, chat en mail om een luisterend oor te bieden aan iedereen die daaraan behoefte heeft. De gesprekken zijn anoniem en in principe eenmalig, maar mensen kunnen vaker bellen. Dan krijgen ze een ander aan de lijn. Er is veel eenzaamheid in de maatschappij, iedereen is gehaast. En zoek je hulp in de ggz, dan zijn er lange wachtlijsten. De Luisterlijn is er direct en altijd, ook ’s nachts. Je kunt er terecht voor grote levensvragen of een praatje omdat je al dagen niemand gesproken hebt."

Allerlei achtergronden

"Onze vrijwilligers hebben allerlei achtergronden, van huisvrouw tot advocaat en alles ertussenin. Vrijwilligers hoeven geen bepaald opleidingsniveau te hebben, ze moeten vooral kunnen luisteren en minimaal een dienst in de week kunnen draaien. Belangrijk is dat ze geen dingen voor een ander invullen, dat ze leergierig en empathisch zijn. We zeggen: iemand moet plek hebben in zijn hoofd, hart en agenda. Maar ook dat ze een gezonde afstand kunnen houden van de gesprekken, want je hoort soms afschuwelijke  verhalen over huiselijk geweld, misbruik, zelfmoord of leven met een narcistische partner."

Nachtdiensten

"Toen ik bij de Luisterlijn begon, heb ik veel diensten gedraaid. Dat deed ik om ervaring op te doen, maar zeker ook om de roosters rond te krijgen. Vooral de nachtdiensten maakten indruk. Inmiddels draai ik geen diensten meer, maar ik ben wel bereikbaar voor een vrijwilliger die even iemand nodig heeft na een heftig gesprek."